Gizemli Bir Din (19. Yüzyıl Osmanlı Çukurovası’nda Nusayrî Alevîleri Üzerine Bir Saha Araştırması) - Kaftanlı, Ufuk Ali (Alevilik–Bektaşilik Araştırmaları Dergisi, 2021)
Çeviri
Keywords: Theodore Bent; Nusayriler; Osmanlı Nusayrileri; Çukurova; Tarsus; Mersin; Osmanlı Çukurovası; Kilikya