Karakoyunlu (Maku Hanlığı'na bir geziden derlenmiş bilgiler) - Gordlevsky, Vladimir Aleksandroviç (Alevilik–Bektaşilik Araştırmaları Dergisi, 2011)
"Okurlara sunduğumuz bu makaleyi Gordlevsky 1916 yılında İran Azerbaycanı'ndaki Maku Hanlığı'nda bulunduğu sürede oradaki Ehl-i Hakk tarikatına bağlı Karakoyunlu cemaati arasında derlediği bilgiler esasında yazmıştır. Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü üyesi Dr. Namik Musalı tarafından Türkçeye çevrilen makale ilk kez 1927 yılında Bakü'de, Azerbaycan Tetkik ve Tetebbu' Cemiyeti'nin dergisinin ("İzvestiya Obşestva Obsledovaniya i İzuçeniya Azerbaydjana") IV. sayında Rusça basılmıştır. Daha sonra bu makale onun dört ciltten oluşan "Seçkin eserleri" listesine alınmış ve Moskova'da tekrar yayımlanmıştır: A.V.Gordlevsky. Karakoyunlu (İz poyezdki v Makinskoye xanstvo), - İzbrannıye soçineniya, tom III, Moskva, İzdatelstvo Vostoçnoy Literaturı, 1962, s. 391-416.
Keywords: anahtar kelime