Geleneksel İrfan Diliyle Alevi Bektaşi Metinlerin Anlatılma İmkanı - Taşğın, Ahmet (Alevilik–Bektaşilik Araştırmaları Dergisi, 2012)
Makale, Alevi Bektaşi irfan geleneğine işaret ederek, klasik metinlerde yer alan birçok konunun bu çerçevede değerlendirmesine dikkat çekti. Alevi Bek- taşi coğrafya ve mesajının kurulu olduğu bilgi ala- nının inşa edildiği varlık düzlemi geleneksel irfanla açıklanabileceğinin bir imkan olduğunu ileri sürdü. Bu konuyu Hacı Bektaş Velayetnamesi'nden örnek- lerle açıkladı.Sonuç olarak geleneksel kaynakların coğraf- ya, bilgi ve varlık düzleminin geleneksel irfanla ile açıklanmasının klasik metinlerin anlaşılma imkan ve fırsatı oluşturduğu ortaya konuldu.
Keywords: Ahmet Yesevi; Hacı Bektaş; Velayetname; İrfan; Coğrafya