Macar Türkologları’nın Balkanlardaki Alan Araştırmasında Alevi ve Bektaşiler - Csáki, Éva (Alevilik–Bektaşilik Araştırmaları Dergisi, 2017)
Macar Türkologları çok eskiden beri Macar etniğindeki Türk izlerinin peşindedir. Macar halkının oluşumunda Türklerin payı da vardır. Karpatlar Havzasına yerleşmiş Macarlara refakat eden Türk boy ve kavimleri bulunmuş hatta her iki taraf birbirine dilini öğretmiştir.Balkanlar’da tarih boyunca yerleşmiş Türklerin arasında birçok Macar alan araştırması gerçekleştirmiştir. Budapeşte’de Macar kültüründe bulunan şarkî etkileri üzerine iki günlük bir konferans organize edilip bunların tespitine girişilmiştir.
Keywords: Macar Türkologları; Balkanlar; Alan Araştırması; Alevi; Bektaşi