Bülent Akın ve İlgar Baharlu (2022). Erbâbü’t-Tarîk: XVII. Yüzyıl’a Ait Bir Kalenderi Erkânnâmesi. Çanakkale: Paradigma Akademi Yayınları. ISBN: 978-625-6957-35-0. 228 sayfa. (Alevilik–Bektaşilik Araştırmaları Dergisi, 2023)
İlgar BAHARLU ve Bülent AKIN’nın “Erbâbü’t – Tarîk XVII. Yüzyıl’a Ait Bir Kalenderî Erkânnâmesi” adlı eseri,Paradigma Akademi tarafından Aralık 2022 tarihinde basılmıştır.Kalenderîerkânnâmesi olan Erbâbü’t – Tarîk,yazarlar tarafından çevirisi yapılarak oluşturulan bir eserdir. Eklerle birlikte toplamda 228 sayfadır. Önsöz, giriş, ana başlıklardan oluşan üç bölüm, sonuç, kaynakça ve eserin orijinalini içermektedir.