Eski Bektaşi, Alevi Ve Diğer Avrupa Halklari Dualari Üzerine (Alevilik–Bektaşilik Araştırmaları Dergisi, 2010)
Bütün topluluklardaki dini törenler süresince görülen temel görevlerinin yanı sıra eski dualar ve dini ilahiler bize içlerinde barındırdıkları eski kültür halkları hakkında çok şey anlatabilir. Değişik ulusların gelenekleri de çok farklı mıdır, yoksa birbirleri üzerinde karşılıklı etkileri olmuş mudur? Eski ilişkileri araştıranlar için neden bu kadar önemlidirler?