Anadolu Aleviliği’nin Başlangiç Evreleri II: Anadolu’ya Geliş ve Yerleşim (Alevilik–Bektaşilik Araştırmaları Dergisi, 2010)
Anadolu Aleviliğinin Evrimindeki Süreçler 1 isimli yazımızda Horasan üzerinde durmuştuk. Bu makalede Horasan üzerinden Anadolu’ya göçler üzerinde durulmaktadır. Bu göçlerin üç temel dönemde gercekleştiklerini görüyoruz. Bun- lar 800’lü yıllarda başlayan birinci evre, onun- cu yüzyıldan başlayan ikinci evre ve 13. yüzyıldan sonra başlayarak 15. yüzyıla kadar süren üçüncü evre olmak üzere. Bu evrelerin her biri kendi içinde önem taşımakta ve Anadolu Aleviliğinin kültürü, öğretisi ve inanç bütünlüğünün oluşmasında etki yaratmaktadır.