Haci Bektaş Veli’nin Vilayetname- Sine Göre Horasan’dan Rum’a İzlediği Yol (Alevilik–Bektaşilik Araştırmaları Dergisi, 2011)
Bu çalışma Hacı Bektaş Veli’nin Vildyetndme’sine dayanarak onun Sulucakarahöyük’e yaptığı yolculu- ğu konu edinmektedir. Bu bakımdan da Nişabur’dan Sulucakarahöyük’e kadar yol boyu uğradığı şehirle- re de değinmesine rağmen sadece seyahati boyunca izlediği yolla sınırlıdır. Hacı Bektaş Veli geleneksel kadim yolu izleyerek Rum’a gelmiştir. Vildyetndme’nin verdiği güzergdh tarihi kervan yoludur. Bu haliyle bu çalışma bir ilktir. Konu çerçevesinde seyahat boyunca karşılaşılan şe- hirler ve topluluklar tarihsel olarak günümüze kadar varlığını sürdürmektedir.