Geleneksel İrfan Diliyle Alevi Bektaşi Metinlerin Anlatılma İmkanı (Alevilik–Bektaşilik Araştırmaları Dergisi, 2012)
Makale, Alevi Bektaşi irfan geleneğine işaret ederek, klasik metinlerde yer alan birçok konunun bu çerçevede değerlendirmesine dikkat çekti. Alevi Bek- taşi coğrafya ve mesajının kurulu olduğu bilgi ala- nının inşa edildiği varlık düzlemi geleneksel irfanla açıklanabileceğinin bir imkan olduğunu ileri sürdü. Bu konuyu Hacı Bektaş Velayetnamesi’nden örnek- lerle açıkladı. Sonuç olarak geleneksel kaynakların coğraf- ya, bilgi ve varlık düzleminin geleneksel irfanla ile açıklanmasının klasik metinlerin anlaşılma imkan ve fırsatı oluşturduğu ortaya konuldu.