Tasavvufa Giriş (2) - Tasavvufun Tarihi (Bölüm 1) (Alevilik–Bektaşilik Araştırmaları Dergisi, 2013)
"Tasavvufa Giriş" isimli yazı dizisinin ikinci bölümünü oluşturan bu makale, tasavvuf tarihinin en önemli merhalelerini betimler ve onun en önemli savunucularını nitelendirir. Bu makalenin amacı tasavvuf tarihini daha iyi öğrenmek için bir teşvik ve esas oluşturmaya yönelik olup, tarikatlar ve onların gelişimi konusu başka bir bölümde ele alınmak zorundadır. Tasavvufun kökeni ve diğer dinlerin ve düşünsel geleneklerin tasavvufa olan etkileri sorusunun irdelenmesi yanı sıra onun en önemli tarihi safhaları, özellikle onun başlangıç dönemi ile teşkilat ve konsolidasyon devresi anlatılacaktır.